Дієтолог назвала продукти для профілактики раку

Дієтолог назвала продукти для профілактики раку

Помідори, кавуни та деякі екзотичні фрукти можуть стати засобом профілактики раку шкіри у спеку року.

Вся справа в антиоксиданті лікопіні, який міститься у великих кількостях у томатах, кавуні, гуаві та папайї. “Згідно з рекомендаціями щодо рівня споживання харчових та біологічно активних речовин, слід вживати близько 5 мг лікопіну на добу, верхній допустимий рівень – 10 мг”, – зазначила Тетяна Залєтова. А в кілограмі томатів міститься до 50 мг цієї корисної речовини. Причому зазвичай чим овоч червоніший, тим більше в ньому лікопіну.

До речі, на концентрацію лікопіну в помідорах впливає спосіб вживання: у смажених томатах, а також у пасті концентрація антиоксиданту набагато вища, ніж у свіжих овочах.

EuroMD
Додати коментар