Лікар назвав шкідливі овочі: Помідори та огірки – не найтоксичніші

Лікар назвав шкідливі овочі: Помідори та огірки – не найтоксичніші

Вважається, що помідори і огірки, що надходять на прилавки з теплиць, містять найбільше шкідливих речовин, які додають для швидкого росту рослин. Токсиколог Михайло Кутушов пояснив, які рослинні продукти справді найнебезпечніші – з погляду вмісту токсинів.

“Найбільша кількість нітратів, як не дивно, міститься не в ягодах, а в овочах та листових культурах”.

Серед найбільш підозрілих він назвав буряк, зелень – листовий салат, петрушку, зелену цибулю, кріп, додавши, що “нітрати в організмі трансформуються у нітрити”. Останні провокують гемоглобінемію – еритроцити втрачають здатність переносити кисень.

Також фахівець виділив магазинну редиску. За його словами, тут слід дивитися на форму. Так, у круглій редисці нітратів значно менше, ніж у овочі овальної, витягнутої форми.

А от помідори, квасоля, горох, цибуля ставляться до продуктів із мінімальним вмістом нітратів, зазначив лікар. Що ж до огірків, то можливі нітрати, переважно, зосереджені у шкірці. Тому проблема вирішується зрізанням шкірки. Правда, разом з нею ви позбавляєте себе і корисної клітковини. Зазначається: щоб знизити ймовірність попадання нітратів в організм із овочів, слід зрізати верхівки та хвостики плодів на 1/8.

EuroMD