Експерт пояснила, чому сучасні продукти змушують нас переїдати

Експерт пояснила, чому сучасні продукти змушують нас переїдати

Харчування – це ключовий фактор збереження, а іноді й відновлення здоров'я. Але сучасні умови виробництва їжі, починаючи з збирання врожаю в полі і закінчуючи розфасовуванням готових продуктів, призводять до того, що більшість з них, що теоретично належать до “здорових”, за фактом такими не є, оскільки не містять фізіологічно необхідної кількості вітамінів та мінералів. Ця властивість сучасної їжі змушує нас інстинктивно намагатися “добрати” необхідні нутрієнти за рахунок збільшення кількості їжі

“На жаль, за останні роки зросла кількість модернізованої, “порожньої їжі”, яка не покриває наші потреби за необхідними мікро- та макронутрієнтами. При цьому спостерігається тенденція до збільшення кількості споживаної їжі і, як наслідок, зростання метаболічних порушень, які призводять до проблем з надмірною вагою”, – коментує лікар сімейної практики та нутриціолог, експерт “Солгар” Ольга Єрмоленко.

Тим часом, зазначає експерт, правильно складений раціон підвищує здатність організму до опору негативним факторам довкілля, сприяє збереженню здоров'я та активності на довгі роки. За допомогою “правильної” їжі можна зміцнити імунітет, знизити ризик розвитку багатьох хронічних захворювань, у тому числі шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, ожиріння та цукрового діабету.

“Сьогодні людина не відчуває нестачі продуктів харчування. Але їх достаток не означає, що люди перестали відчувати дефіцит життєво важливих вітамінів та мінералів, які необхідні організму для оптимальної роботи. Найчастіше, щоб покрити добові потреби організму в корисних речовинах, потрібно дуже багато їсти, – каже Ольга Єрмоленко: – Наприклад, щоб отримати потрібну кількість вітаміну В2, людина повинна з'їдати близько 0,5 кг бобів щодня. з'ївши кілограм хліба з борошна грубого помелу, необхідна кількість фолієвої кислоти – головного “жіночого” вітаміну – міститься в 0,5 кг листових овочів.Для заповнення рівня омега-3 довелося б з'їдати кілограм червоної риби і так далі.Ясно, що якщо всі необхідні нутрієнти отримувати виключно з їжі, ми приречені на переїдання, тому для профілактики їх дефіцитів необхідно додатково приймати вітамінно-мінеральні комплекси.

Лікар зазначила, що до прийому біологічно активних добавок потрібно ставитися так само серйозно, як і до ліків, і краще робити це за рекомендацією лікаря. “Спеціаліст допоможе підібрати багатокомпонентні комплекси або монокомпонентні продукти залежно від потреб конкретного пацієнта. При цьому важливо звертати увагу на виробника мінерально-вітамінних препаратів, яких на ринку дуже багато. Я рекомендую перевірити наявність сертифікату державної реєстрації – це підтверджує надійність виробника та якість продукту. Крім того, краще купувати добавки до їжі в аптеках, а не через інтернет”, – наголосила Ольга Єрмоленко.

EuroMD
Додати коментар