Замість користі – неспалний жир: Названа найгірша каша на сніданок

Замість користі – неспалний жир: Названа найгірша каша на сніданок

У повсякденному харчуванні росіян спостерігається надлишок жиру та вуглеводів. І зазвичай не вистачає білка. Все це разом провокує утворення жирових відкладень на тілі. Як харчуватися, щоб бути здоровим і не товстіти, розповідає дієтолог, кандидат медичних наук Юлія Чехоніна.

“Щоб заповнити добову норму білка, потрібно отримувати його близько 70-80 грамів”, – зазначає лікар в інтерв'ю, додаючи, що в порції будь-якої білкової страви (м'яса, риби, омлету, сиру), у середньому міститься близько 20 грамів білка. За її словами, у кожний прийом їжі в тарілці має обов'язково бути присутнім білкова страва.

З цієї причини не варто захоплюватися вранці однією кашею. Тим більше, у поєднанні з бутербродом з олією та сиром. Тут буде явний перебір жирів і вуглеводів. Оптимально до невеликої порції каші додати яйце або омлет. Таке поєднання дасть організму все потрібне. Крім того, поєднувати можна і такі продукти як каша та сир, зазначає фахівець

В обід у тарілці мають бути м'ясо, риба чи птиця та овочевий гарнір чи овочевий суп. На вечерю також потрібний вуглеводний гарнір у вигляді овочів, вважають фахівці.

“Важливо звертати увагу на вміст жиру в продуктах ще перед покупкою: його має бути не більше ніж 5-7 г на 100 г продукту”, – наголошує Юлія Чехоніна. Кандидат медичних наук нагадує, що частина жирів є в порції білкової страви, а також у багатьох соусах та олії, якими ми заправляємо овочеві гарніри.

EuroMD
Додати коментар