Як заповнити дефіцит заліза в організмі продуктами харчування?

Як поповнити дефіцит заліза в організмі за допомогою продуктів харчування?

Гастроентеролог-гепатолог Сергій В’ялов розповів, за допомогою яких продуктів можна заповнити нестачу заліза в організмі.

Від дефіциту заліза сьогодні страждає багато хто, причому деякі про це навіть не підозрюють. Але незнання своїх проблем від неприємних симптомів, на жаль, не звільняє. Тому дефіцити потрібно грамотно поповнювати.

«Найкращим продуктом для поповнення дефіциту заліза є горох. У ньому і заліза багато, і клітковини. Але вона майже вся йде на корм мікрофлорі. Живіт здувається, мучать гази, що оточуючим не подобається. Так, залізо – це добре, але наслідки є», – каже експерт.

Багато хто думає, що найкраще джерело заліза — це яблука. Але це не так. Заліза у них не так багато.

По-справжньому багаті на залізо субпродукти: печінку, нирки, серце, мізки. Тим, у чиєму раціоні постійно присутні ці продукти, не страшна анемія. Але й тут є свої «але»: зловживати субпродуктами не варто, бо багато жирів у них.

Безпечніше в цьому сенсі рослинні джерела заліза: шпинат, броколі, гарбузове насіння, сир тофу, а також морепродукти, наприклад, устриці. Червоні продукти, попри стереотипи, заліза містять мало. Йдеться про вишню, червоний перець, буряк, редиску, моркву, малину і полуницю. Мікроелементи в них є, але заліза, на жаль, мало. Складайте своє меню грамотно, зробіть його різноманітним, і дефіцит вітамінів та мікроелементів вам не загрожує.

EuroMD
Додати коментар