Яка смородина корисніша при зниженні ваги і при цукровому діабеті?

Яка смородина корисніша при зниженні ваги і при цукровому діабеті?

Ендокринолог Ольга Павлова розповіла, які сорти смородини корисніші при цукровому діабеті.

Найбільш популярні в нашій країні – чорна та червона смородина. Давайте проаналізуємо їхню харчову цінність.

«У 100 г чорної смородини 44 ккал, 1 г білків, 0,2 г жирів, 7,3 г вуглеводів. Глікемічний індекс є досить низьким — 15», — каже експерт.

Чорна смородина багата на вітаміни (С, В5, В6, Е, Н) і мінерали, в ній міститься кремній, кобальт, молібден, калій, марганець, мідь, магній, натрій, фосфор, цинк, хром.

Червона смородина за низкою показників програє. Калорійність приблизно така ж – 43, а ось глікемічний індекс вище – 30. А цей показник дуже важливий при цукровому діабеті та зниженні ваги.

Вітамінно-мінеральний склад приблизно такий самий: вітаміни С, К, В6, РР, Н, А, Е, мінерали – кремній, молібден, мідь, марганець, кальцій, магній, цинк.

Смородина має позитивний вплив на процеси обміну речовин, допомагає зміцнити імунітет (саме тому її рекомендують під час застуд), має судинорозширювальну дію. Також це ефективний засіб від запалень. А ще смородина — добрий природний антисептик.

Вона тонізує організм, має сечогінні властивості.

Присутність міді у складі ягід смородини має протипухлинний профілактичний вплив.

Ягоди благотворно впливають на роботу серця, судин, активізують кровообіг.

Якщо ви націлені на порятунок від зайвої ваги, їжте смородину дозовано приблизно 100 г за один прийом їжі. Намагайтеся з’їдати її у першій половині дня.

Корисні не лише плоди, а й листя. Їх можна заварювати, додавати в чаї та настої. Це теж хороше джерело вітамін у будь-яку пору року.

EuroMD
Додати коментар