Шаурма: як до цієї страви ставляться гастроентерологи?

Шаурма: як до цієї страви ставляться гастроентерологи?

Гастроентеролог-гепатолог Сергій В’ялов розповів, чи є місце шаурмі у здоровому та збалансованому раціоні харчування.

Шаурма періодично піддається дуже сильним нападкам із боку тих, хто веде здоровий спосіб життя і намагається харчуватися правильно. Чи справді вона така шкідлива для організму та травлення?

«З одного боку, це хороший продукт, який поєднує білок і клітковину. Крім того, у шаурмі немає надлишку вуглеводів», – каже експерт.
З іншого боку, завжди важливо враховувати рецепт, за яким приготували страву. Наприклад, шаурма в ресторані і в найближчому кіоску швидкого харчування – це, очевидно, будуть дві абсолютно різні шаурми.

Якщо в ресторані чи їдальні є шанси, що буде дотримана технологія та рецептура, то історія з шаурмою з кіоску дуже ризикована.

«Головна небезпека фастфуду та вуличної їжі – кишкові інфекції та інші шкідливі мікроби».
Виробник з метою економії та через невисоку вартість страви може використовувати неякісні продукти з порушеним терміном придатності, елементарно недоготувати страву.

Часто при приготуванні шаурми, чебуреків та іншого фаст-фуду за умов вулиці порушуються елементарні санітарно-гігієнічні норми. Якщо у вас сильний імунітет, у разі зараження кишковою інфекцією організм може впоратися самостійно. Але є й певні ризики як нетравлення та інших наслідків кишкових інфекцій. Якщо захотілося з’їсти шаурму, ретельно вибирайте місце її покупки. А краще приготуйте вдома самостійно із свіжих та якісних продуктів з дотриманням усіх вимог.

EuroMD
Додати коментар