Залежність від солодкого може довести до алкоголізму: дієтолог

Залежність від солодкого може довести до алкоголізму: дієтолог

На думку дієтолога Ганни Кисельової, залежність від солодкого схожа на механізм формування з алкоголізмом.

Пояснюючи, як виникає залежність від солодкого, дієтолог Кисельова помітила, що цукор викликає звикання нарівні з алкоголем.
Медик уточнила, що поїдання солодкого сприяє виникненню штучного відчуття задоволення, і саме це є основою виникнення звикання та залежності.

«При попаданні в організм глюкоза зв’язується з рецепторами, які посилають у мозок сигнал про смак солодкого. Це, у свою чергу, провокує вироблення «гормонів щастя» – дофаміну та серотоніну».

У багатьох людей асоціація солодкого смаку з відчуттям задоволення та радості не лише формується, а й закріплюється, і нерідко це відбувається дуже швидко. У таких випадках все частіше виникають ситуації, коли в обставинах стресу, нервової напруги поїдається якась насолода, що стимулює викид гормонів, що покращують настрій. При цьому містяться прості вуглеводи, що впливають на ті самі смакові рецептори, ділянки мозку.

EuroMD
Додати коментар