Названо два фрукти, що піднімають цукор у крові занадто високо

Названо два фрукти, що піднімають цукор у крові занадто високо

Лікарі рекомендують замість десертів дозволяти собі щодня кілька порцій фруктів. Оптимально є такі продукти саме після їди, і точно не на голодний шлунок. Причому достатньо, наприклад, двох-трьох яблук на день (залежно від розміру).

“У фруктах міститься велика кількість природних цукрів”.

У деяких фруктах міститься більше цукрів, ніж у інших. В результаті їх вживання чревате стрибками глюкози в крові, зазначають автори матеріали. Серед популярних фруктів, які цілий рік є на прилавках, вони виділяють апельсини та банани.

Раніше медики серед небажаних фруктів для діабетиків назвали манго, виноград.

“Безумно пересідати на фрукти” не варто, раніше підтвердив кандидат медичних наук, гастроентеролог, гепатолог Сергій В'ялов.

“Надлишок фруктози (так називається цукор, який містять фрукти) може призвести до ожиріння печінки та її неправильної роботи”, – уточнив він.

Також він попередив, що строга овочева дієта зменшує виділення жовчі в кишечник, тому що в організм надходить мало жирів. Для розщеплення останніх жовч якраз і потрібна. Вживання овочів з олією сприяє відтоку жовчі, додав фахівець.

EuroMD
Додати коментар