Експерти розповіли, як зменшити алергенність продуктів.
– Найбезпечніший спосіб, за допомогою якого можна знизити алергенність продуктів – це його відварити, тобто якщо, наприклад, це м'ясо, риба, то вариться три рази, бульйони зливаються і потім використовують цей продукт, – розповіла провідний науковий співробітник Федерального дослідницького центру харчування. , біотехнології та безпеки їжі, професор Алла Погожева.
Вона зазначила, що за такого процесу приготування з продуктів йдуть усі забруднювачі, добавки та інші речовини.
За словами доктора біологічних наук, мікробіолога Світлани Чубатової , часто люди самі порушують епідеміологічні норми у своєму будинку: рідко провітрюють приміщення, порушують повітрообмін, що, у свою чергу, підвищує ризик появи алергії.