Вчені назвали продукт, який допомагає знизити ризик інфаркту

Вчені назвали продукт, який допомагає знизити ризик інфаркту

Вчені з Великобританії та США з'ясували, що щоденне вживання 150 г чорниці знижує ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи на 15%.

Результати дослідження опубліковані у виданні American Journal of Clinical Nutrition, з ними можна ознайомитись на порталі EurekAlert.

В рамках дослідження, вчені залучили 138 осіб віком від 50 до 75 років, які мали зайву вагу та метаболічні синдроми. Учасникам пропонували з'їдати по одній (150 грамів) або по половині чашки охолодженої чорниці щодня. Ще одна група вживала плацебо, схоже за кольором та смаковою якістю на ягоду.

Один із авторів дослідження доктор Пітер Кертіс розповів, що фахівці виявили, що щоденна чашка чорниці суттєво покращує кровообіг і міцність судин. Позитивний ефект оцінюють у межах 12-15%.

Дієтологи склали список потенційно небезпечних для зору продуктів. Його очолив білий хліб, оскільки він не має корисних вітамінів.

Далі слідує кава і алкоголь. Якщо вживати їх у великій кількості, це призводить до звуження судин, тим самим порушується кровообіг очей.

Погано впливає як на організм в цілому, так і на зір: бургери та хот-доги, чіпси, сухарики, солодощі, газування, соуси з великою кількістю харчових добавок та барвників.

Онколог назвав продукти, які можуть спричинити рак. За його словами, жирна їжа, різні харчові добавки, у тому числі вживані у фаст-фуді, червоне м'ясо у великій кількості, алкоголізм, малорухливий спосіб життя та ожиріння підвищують ризик виникнення пухлини.

EuroMD
Додати коментар