Розкрито, який продукт може сильно нашкодити шлунку

Розкрито, який продукт може сильно нашкодити шлунку

Вчені з Кембриджу провели дослідження, результати якого було опубліковано у журналі International Journal of Molecular Sciences. За їхніми висновками, штучні підсолоджувачі можуть шкодити кишечнику.

Дослідники стверджують, що через вживання штучних підсолоджувачів може порушитись баланс кишкової мікробіоти, початися непереносимість глюкози і навіть може пошкодитись слизова оболонка кишечника, що призводить до синдрому дірявого кишечника.

«Наші експерименти вперше показали, що деякі з підсолоджувачів, що найчастіше зустрічаються в їжі та напоях — сахарин, сукралоза та аспартам — можуть зробити кишкові бактерії патогенними (що викликають хвороби — прим. ред). В результаті це може спровокувати їхнє проникнення в кишечник та розвиток інфекції, сепсису або поліорганної недостатності», — пояснив керівник дослідження, професор Хаві Чічгер.

EuroMD
Додати коментар