Дієтолог Олена Соломатина назвала глутамат натрію, який використовують для посилення смаку, головним ворогом усіх дієт.
За словами Соломатиної, у свіжоприготовленій їжі натрій є в натуральному вигляді як сіль глутамінової кислоти, а в доданому – напівфабрикатах і консервах.
Вона розповіла, що навіть запах смаженого шашлику змушує нас з'їсти більше, ніж треба. «Фастфуд, ковбасні вироби та чіпси напхані цим підсилювачем смаку. Я раджу максимально уникати споживання цієї солі», – наголосила дієтолог.
Фахівець попередила, що напої можуть стати причиною появи сильного апетиту. Соломатина рекомендувала всім, хто худне, виключити всі види свіжих соків і газировок.
Зараз читають:Нутриціолог розповіла про ефект після відмови від кави