Дієтологи назвали три важливі причини їсти більше морепродуктів

Дієтологи назвали три важливі причини їсти більше морепродуктів

Не тільки морська риба, а й морепродукти в цілому мають незамінні для організму властивості. Які головні причини включати їх у меню якнайчастіше називають дієтологи?

1. Допомагають худнути

Регулярне харчування морепродуктами допоможе вам залишатися у формі.

«Морепродукти є одним із найстрункіших видів продуктів. У них неймовірно мало калорій, – повідомляє Карен Енсель, дієтолог та співавтор книги «Здоров'я поспіхом: легко!». – Двосотсотграмовий стейк з тунця містить близько 185 калорій, тоді як у ньому знаходиться 41 грам білка. Порівняйте це з таким же стейком з яловичої вирізки, в якому 342 калорії, але лише 35 г білка. Риба – очевидний переможець».

2. Корисні для зору

Омега-3 кислоти, а саме докозагексаєнова та етилфосфонова кислоти, які знаходяться у багатьох морепродуктах у великій кількості, відіграють важливу роль для підтримки здоров'я очей. Найвища концентрація цих кислот у тілі міститься у сітківці ока та дозволяє бачити при зміні рівня освітлення.

«Багато досліджень дозволили встановити, що ті, хто вживав більше омега-3 кислот, мали найкращий зір у пізньому віці», – каже Місті Гуерон, дієтолог.

3. Захищають від депресії та недоумства

Дослідження встановили, що люди, які вживають у їжу більше морепродуктів, менш схильні до ризику депресії.

«Ми ще не впевнені, чи це трапляється тому, що люди з депресією мають нижчий рівень омега-3 кислот або вони вживають їх недостатньо, але, в будь-якому випадку, страви з риби кілька разів на тиждень не зашкодять, – каже Карен Енсель. – Крім того, вітамін В-12, яким особливо багаті такі морепродукти як мідії та краби, допомагає не лише проти депресії, а й проти хвороби Альцгеймера».

Звичайно, це далеко не всі причини більше морепродуктів, вчені знаходять все нові і нові, а дієтологи рекомендують їсти морепродукти хоча б два рази на тиждень. А як давно ви їли морепродукти?

EuroMD
Додати коментар