Яблучний сік, розбавлений водою вдвічі, є найкращим напоєм для вгамування спраги в спеку.
Як розповіла Людмила Хомич , згідно з останніми дослідженнями, яблучний сік, розбавлений водою вдвічі, не лише рятує від спраги, а й добре відновлює баланс солей в організмі.
На думку експерта, важливим є вміст у ньому калію — основного елемента, який відповідає за водно-сольовий баланс.
– Соки таки більше їжа, ніж питво. Якщо воду можна пити у спеку у необмежених кількостях, то сік варто обмежувати, — додала Хомич.
За її словами, дієтологи радять вживати від однієї до трьох склянок на добу, найкраще кислі соки, наприклад, грейпфрутовий, апельсиновий, а також ягідні морси. Органічні кислоти, що містяться в них, сприяють підтримці в організмі кислотного балансу.
Крім того, дуже корисні овочеві соки — вони мають багатий склад мікроелементів, а цукру менше, ніж фруктові, додала Хомич.