Британські дослідники Університету Східної Англії з'ясували, як журавлина впливає на пам'ять і головний мозок загалом. Згідно з отриманими даними, опублікованими в Frontiers in Nutrition, включення даної ягоди до раціону покращує когнітивні здібності, а також за 12 тижнів знижує рівень поганого холестерину.
Під час дослідження фахівці проаналізували дані 60 ментально здорових учасників віком від 50 до 80 років. Зазначається, що половина приймала плацебо, а інша половина протягом 12 тижнів приймала порошок із журавлини.
З'ясувалося, що вживання журавлини сприяє покращенню пам'яті про повсякденні події, а також кровообігу в мозку та функціонуванню центрально-нервової системи. За інформацією експертів, у піддослідних знизився рівень ліпопротеїнів низької щільності, також званих поганим холестерином, що впливає на розвиток атеросклерозу.