Вчені пояснили сприйнятливість діабетиків до COVID-19

Вчені пояснили сприйнятливість діабетиків до COVID-19

Китайські вчені з'ясували, що низька концентрація певного метаболіту у пацієнтів з діабетом впливає на їхню сприйнятливість до коронавірусної інфекції.

У ході дослідження експерти знайшли метаболіти, рівень яких відрізнявся у пацієнтів, які страждають на діабет, і тих, у кого його немає. Живі клітини вирощували у присутності цих метаболітів, після чого їх піддавали дії зразків вірусу, що поширює інфекцію ковіда.

Було встановлено, що метаболіти зв'язуються з вірусом та послаблюють його здатність проникати всередину клітин. Також дослідники давали сироватку діабетичним мишам та виявили, що це сприяє зниженню вірусного навантаження після зараження COVID-19.

EuroMD
Додати коментар