Дієтолог назвала корисний для зору продукт

Дієтолог назвала корисний для зору продукт

Дієтолог-нутріціолог Наталія Романова розповіла, що сушені ягоди годжі є корисним продуктом для зору.

За словами фахівця, стабільне вживання ягід зупиняє розвиток втрати зору у похилому віці — дегенерації жовтої плями.

Вона повідомила про дослідження, де брали участь 13 здорових добровольців віком від 45 до 65 років. Протягом 90 днів вони їли 28 г ягід годжі п'ять разів на тиждень. У результаті вони збільшилася щільність захисних пігментів у власних очах — зекасантина і лютеїну.

Романова пояснила, що пігменти захищають глибокі шари сітківки від проникнення шкідливих речовин та блокують синій колір. Такі корисні речовини містяться в ягодах годжі у найбільшій кількості.

Вона рекомендувала додавати ягоди в супи, каші, йогурт чи смузі. Також з них можна заварювати чай або використовувати як спеції до м'ясних страв.

EuroMD