Найкориснішим десертом є морозиво із натуральних продуктів.
Про це розповіла кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Юлія Чехоніна .
– Якщо ми говоримо про морозиво натуральне, у приготуванні якого використовувалися натуральні продукти – молоко, вершки, то в ньому є амінокислота триптофан, яка необхідна для синтезу серотоніну, гормону щастя, – сказала дієтолог.
За її словами, якщо порівнювати морозиво з тортом чи шоколадом, краще вибирати морозиво. Це стосується зокрема тих, хто стежить за своєю вагою. Фахівець нагадала, що калорійність різних видів морозива відрізняється.
Дієтолог зазначила, що у шматку торта чи тістечка міститься 25-30 г жиру, що втричі більше, ніж у молочному морозиві, а отже, калорійність теж зростає втричі.
Лікар додала, що при виборі морозива слід звертати увагу на його склад. Так, крім молока та вершків, допустимо вміст невеликої кількості вершкового масла, цукру, соку фруктів, і небажані такі інгредієнти, як рослинний жир, емульгатори та загусники.