Дієтолог розповів, з яким захворюванням варто утриматися від окрошки.

Дієтолог розповів, з яким захворюванням варто утриматися від окрошки.

Хоча окрошка і стимулює метаболізм, ця страва не варто їсти людям, які страждають від проблем із шлунково-кишковим трактом (ЖКТ).

«Окрошка — це виключно літня страва, яка підвищує засвоюваність їжі, що надходить, і стимулює метаболізм. Проте людям із розладом шлунково-кишкового тракту найкраще утриматися від вживання цієї страви», — зазначив він.

За словами Андрєєва, найбільш корисною є окрошка, в основі якої кефір або айран. А ось надто багато картоплі до складу цієї страви додавати не слід, оскільки це лише підвищить апетит. Також дієтолог рекомендує не додавати жирну ковбасу, оскільки вона навантажує серцево-судинну систему. Крім цього, Андрєєв нагадав, що окрошка на кефірі небезпечна для здоров'я людей з лактозною недостатністю.

EuroMD
Додати коментар