Ендокринолог розповіла про унікальність редиси

Ендокринолог розповіла про унікальність редиси

Лікар-ендокринолог, дієтолог, кандидат медичних наук Оксана Михальова розповіла, що редис входить до найнижчих калорійних овочів, здатних покращувати роботу кишечника, а також стан волосся, шкіри і нігтів.

Калорійність редиски – 16-20 ккал на 100 г. Він багатий на клітковину, яка підтримує мікрофлору кишечника, дозволяє швидше відчувати насичення і не переїдати.

100 г продукту міститься третина добової норми вітаміну С, а також кремній.

«Кремній важливий для роботи кишечника та гарного стану кісток, шкіри, нігтів та волосся. Також у редисі містяться кобальт, мідь, молібден та хром, елементи, необхідні для підтримання нормального гормонального фону», – розповіла Михальова.

Дієтолог порадила обов'язково включити коренеплід у свій раціон, але застерегла від його вживання людей із захворюваннями ШКТ.

EuroMD
Додати коментар