Дієтологи розповіли про шкоду пересмаженого шашлику

Дієтологи розповіли про шкоду пересмаженого шашлику

Дієтологи розповіли про шкоду пересмаженого шашлику, що може призвести до розвитку онкологічних захворювань та старіння.

За словами лікаря-дієтолога, кандидата медичних наук Дарії Русакової, через тривалу термічну обробку виникають канцерогени. «Також обвуглювання їжі може завдавати шкоди слизової оболонки шлункового тракту, коли людина вживає такі продукти. Взагалі не рекомендується як непросмажені продукти, так і надто пересмажені. Корочка може пошкодити слизову оболонку стравоходу, шлунка, кишечника», — наголосила фахівець.

Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург додав, що м'ясо може призвести до старіння. Він порадив вживати якнайбільше овочів та вуглеводних гарнірів типу крупи, бобові, грубий хліб.

EuroMD
Додати коментар