«Хімічна бомба»: дієтолог розповіла, яким морозивом не можна ласувати дорослим та дітям

«Хімічна бомба»: дієтолог розповіла, яким морозивом не можна ласувати дорослим та дітям

Натуральне морозиво повинне складатися з молочного жиру, молока та цукру, виготовленого з буряка.

З настанням літа перекушування стають різноманітнішими: у перервах між роботою можна ласувати не лише фруктами, домашніми лимонадами, охолодженими десертами, а й морозивом. Останній особливо користується популярністю і в багатьох асоціюється з літом. Однак далеко не всі види морозива є корисними, адже у своїй більшості вони складаються не з натуральних продуктів, а зі штучних добавок та підсилювачів смаку, які перетворюють десерт на «хімічну бомбу». Про це розповіла лікар-дієтолог Ольга Перевалова .

«Підступний продукт»

За словами експерта, далеко не всі марки «солодкої суміші», що представлені на ринку, можна віднести до корисних. Зумовлено це насамперед тим, що сьогодні собівартість практично всієї продукції з натурального молока, вершків та цукру, неймовірно висока, тому не всі виробники морозива заморочуються з вибором інгредієнтів та просто замінюють їх на інші – нижчі за якістю. Так, виробники часто замінюють молочний жир на рослинний, звичайне коров'яче молоко на суху суміш, а цукор, виготовлений з буряка, на дешевші аналоги.

– Морозиво – це найпідступніший продукт на нашому ринку. Виробники морозива потрапляють у «вилку» між якістю та вартістю. Якщо його робити з натуральних продуктів на кшталт молока, вершків, цукру і таке інше, то такий десерт дорого коштуватиме, – пояснила фахівець.

Фруктовий лід чи таки пломбір?

Більш того, для покращення смаку та терміну придатності однієї порції ласощів можуть застосовуватися різноманітні добавки, найпопулярніші з них – консерванти та підсилювачі смаку, попередила дієтолог і додала, що в кінцевому своєму вигляді таке морозиво перетворюється зі смачних та корисних ласощів на «хімічну бомбу». .

Саме тому завжди потрібно звертати увагу на склад продукту, особливо якщо ви вибираєте десерт для дитини.

– Варто спеціально шукати морозиво із натуральних молочних продуктів, – порадила Перевалова.

На закінчення експерт зазначила, що між пломбіром, що містить замінники молочного жиру, та фруктовим льодом, виготовленим із соку, слід вибирати другий варіант, оскільки він менш нешкідливий для організму дорослої людини та дитини.

EuroMD
Додати коментар