Лікар: неправильно заварений чай може викликати рак

Лікар: неправильно заварений чай може викликати рак

У деяких випадках звичайний чай може спричинити катастрофічні наслідки для здоров'я, розповів доктор Осман Ерк в інтерв'ю турецькому виданню Sözcü.

За словами фахівця, при заварюванні або після його не можна впливати на високі температури і кип'ятити. У такому випадку дубильні речовини, що містяться в чаї, почнуть надавати канцерогенну дію. Зрештою, часте вживання занадто гарячого чаю може призвести до раку стравоходу.

Щоб отримати з напою лише користь, його варто пити свіжозавареним, не дуже гарячим і лише через деякий час після їжі, оскільки він заважає організму засвоювати поживні речовини з продуктів.

Крім того, від чаю не буде користі, якщо в нього класти цукор та інші підсолоджувачі. Єдине, що можна додати, – лимонний сік. Він підвищує антиоксидантну дію чаю і робить його кориснішим.

EuroMD
Додати коментар