Лікар попередив про небезпеку локшини швидкого приготування

Лікар попередив про небезпеку локшини швидкого приготування

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург в ефірі програми розповів про небезпеку локшини швидкого приготування. Фахівець уточнив, що вживання цього продукту може призвести до атеросклерозу або цирозу печінки.

Гінзбург пояснив, що ця страва містить велику кількість трансжирів, які не використовуються в нашому організмі для енергетичного обміну. Вони відкладаються там, де зазвичай складається жир – це може бути внутрішня оболонка судин чи печінка.

Зазначається, що трансжири можуть стати осередками запалення. За словами дієтолога, у судинах це швидко призводить до бурхливого розвитку атеросклерозу, а в печінці – до цирозу. Лікар підкреслив, що добова норма трансжирів — один-два грами, а порції локшини може містити п'ять-вісім грамів.

EuroMD
Додати коментар