Визначено найшкідливішу звичку, яка веде до передчасної смерті

Визначено найшкідливішу звичку, яка веде до передчасної смерті

Нове дослідження показало, що ця звичка в їжі сприяє високому ризику передчасної смерті – йдеться про схильність підсолювати страви, що вже приготовані.

Люди, які додають додаткову сіль у їжу, сидячи за столом, зазнають більш значного ризику ранньої смерті – про це говорять результати дослідження, опубліковані в European Society of Cardiology. Вченими було проаналізовано дані 501 379 осіб, учасників проекту UK Biobank. Фахівців цікавило, як часто люди вживають сіль – цю часту згодом вони співвіднесли з ризиком передчасної смерті. У дослідженні передчасна смерть визначається як смерть віком до 75 років.

Спостереження за учасниками тривало дев’ять років. У результаті вченими було визначено найшкідливішу звичку, яка веде до передчасної смерті – це постійне підпалювання своєї їжі.

У порівнянні з тими, хто ніколи або рідко додавав сіль у свої страви, люди, які завжди додавали її в їжу, мали на 28 відсотків більший ризик передчасної смерті», – констатували автори роботи.

Фахівці наголошують, що сільничка за столом не єдине джерело натрію, що надходить в організм. За словами відомого закордонного дієтолога Тобі Амідора, високі концентрації солі та натрію містяться у напівфабрикатах та продуктах, готових до вживання, що пройшли промислову переробку, а також у стравах закладів громадського харчування. Звичка обідати поза домом, небажання готувати самостійно тісно пов’язані із проблемою надмірного споживання солі, каже експерт.

«Рідше обідайте поза домом і якомога рідше використовуйте сільничку за столом, освоюйте методи приготування їжі, що допомагають зменшити споживання натрію», – поділився порадою лікар.

EuroMD
Додати коментар