Які горіхи і скільки повинні їсти хворі на діабет

Які горіхи і скільки повинні їсти хворі на діабет

Для хворих на діабет другого типу горіхи в меню також необхідні, як регулярні вправи або вимірювання рівня цукру в крові.

Нещодавнє дослідження Американської кардіологічної асоціації показало, що діабетики мають їсти горіхи не рідше за п'ять разів на тиждень – у цьому випадку знижується ризик виникнення у них серцево-судинних захворювань.

Як встановили дослідники, хворі на діабет другого типу, які регулярно вживають горіхи в їжу, на 34% знижують ризик померти від захворювань серцево-судинної системи, на 20% – коронарної хвороби серця і на 31% – ризик передчасної смерті в цілому.

До речі, горіхи корисно їсти з будь-якою регулярністю, але максимальна користь від них досягається практично щоденним вживанням.

Вчені відзначили користь наступних горіхів: мигдаль, бразильський горіх, кешью, волоський горіх, макадамія, пекан, фісташки, кедровий горіх, каштан та фундук.

Користь горіхів для серця полягає в їхньому позитивному впливі на кров'яний тиск, на здатність організму розщеплювати жири, що входять до раціону, на рівень цукру в крові та загальну здатність тіла боротися із запальними процесами, а також на здоров'я кров'яних судин.

EuroMD
Додати коментар