Найпопулярніші продукти збільшують ризик смерті на 14%

Найпопулярніші продукти збільшують ризик смерті на 14%

Солодкі напої та напівфабрикати – найбільш популярні продукти у більшості розвинених країн – викликають смертельні захворювання.

Медики давно говорять про те, що багата на цукор і жири дієта надає руйнівний вплив на організм, але повна картина постала тільки зараз. Недавнє дослідження, проведене у Франції, дало переконливі докази, що вживання великої кількості обробленої готової їжі збільшує ризики смертності з різних причин.

Аналізуючи їх вплив на тривалість життя, вчені вивчили дані 44,5 тисяч французів у віці 45 років і старше. Для вивчення було взято семирічний період їхнього життя.

Чим шкідливі напівфабрикати та готові продукти? Вчені припускають, що основну шкоду зазнають такі фактори: велика кількість натрію, жиру, цукру, солі, мала кількість клітковини та цілий букет штучних добавок. Деякі з цих добавок за високих температур утворюють канцерогени – наприклад, акриламід.

EuroMD
Додати коментар