Група біологів з Індії та США з'ясувала, що вживання м'якоті та кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику.
– Наші колеги раніше вважали, що речовини, які є в м'якоті та кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що цим їхня користь не обмежується, – зазначив один із авторів дослідження Раджбір Сінгх.
За словами вченого, вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул та антиоксидантів, і перетворюють їх на низку інших речовин. Досліди показали, що екстракт гранату, «перетравлений» бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишківника.
Речовина, що з'являється в результаті такої взаємодії, захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку.
Дієтологи порадили відмовитися від споживання п'яти продуктів, що провокують онкологічні захворювання.