Лікар розповів про небезпеку олії у салатах: Чим замінити

Лікар розповів про небезпеку олії у салатах: Чим замінити

Повальне захоплення здоровим харчуванням підвищило інтерес «зожніків» до продуктів рослинного походження. Існує думка, що фруктів та овочів багато не буває. Проте Тимур Асанов розповів про деякі небезпеки рослинних продуктів для організму.

“У рослинних продуктах може концентруватися до 50% жирів, що є дуже високим показником”, – пояснив фахівець.

Лікар попередив, що деякі рослинні продукти є ворогами підшлункової залози. Наприклад, горіхи, насіння, олія, оливки, авокадо варто вживати з обережністю.

«Салат на основі овочів та олії – одна з улюблених страв пострадянської людини. Для заправки овочів підійде лимонний сік, гірчиця, сметана, натуральні сухі трави або спеції, можна використовувати як заправку невелику кількість оливкової олії. Якщо у вашому салаті є насіння, горіхи або авокадо, то потреба в масляній заправці відпадає автоматично. Необхідний корисний жир ви отримаєте із самих компонентів салату», – розповів Асанов.

Рослинний жир вважається дуже корисним, уточнює лікар. Однак важливо дотриматися балансу, щоб не перевантажити організм цим компонентом.

EuroMD