Авокадо при підвищеному холестерині: чи можна їсти, як вживати, щоб знизити рівень

Холестерин належить до розряду хімічних сполук, що входять до числа клітинних мембран людського організму, які потрібні для створення вітамін D, за допомогою якого надниркові залози виробляють біологічно активні речовини, холієві кислоти. Його надмірна кількість сприяє посиленому розвитку атеросклерозу та інших несприятливих наслідків для здоров'я.

Використання в дієтичному раціоні певних харчових продуктів дозволяє досягти відмінних результатів скорочення рівня органічної речовини в організмі. Багатьох людей цікавить інформація про те, як взаємодіють авокадо та холестерин у цій галузі лікувального харчування.

Поживна цінність та корисні якості

М'якуш плодової частини рослини авокадо містить велику кількість цінних для організму людини вітамінів та мінералів. Серед них:

  • вітаміни групи B;
  • філлохінон;
  • калій;
  • аскорбінова кислота;
  • токоферол;
  • целюлоза;
  • мідь;
  • фітостероли;
  • поліненасичені жирні кислоти.

Регулярне вживання насичених корисними хімічними елементами плодів дозволяє досягти значного зниження кількості холестерину, запобігаючи виникненню різних патологічних порушень у діяльності серцево-судинної системи, сприяючи зменшенню маси тіла.

Корисні якості фрукта

Плоди авокадо мають велику чисельність корисних властивостей, позитивно впливають на стан здоров'я людини. Фрукт активно веде боротьбу з підвищеним холестеролом, значно знижує цукор у крові. Застосування в їжу фрукта надає лікувальну дію за наявності наступних патологічних відхилень:

  • ожиріння;
  • цукровий діабет;
  • безпліддя;
  • ослаблення імунних сил;
  • анемія;
  • клімакс;
  • занепад сил;
  • нервове виснаження.

Авокадо при підвищеному холестерині: чи можна їсти, як вживати, щоб знизити рівень

Авокадо – це цінне джерело поживних речовин для нормальної роботи серця та судин

На підставі проведених наукових досліджень вчені в галузі медицини підтверджують наявність цілого ряду цілющих якостей авокадо. Серед них:

  • цитотоксична властивість, що допомагає збільшити шанс призупинення згубного процесу у боротьбі з пухлинними захворюваннями;
  • засвоювання каротинів, що сприяє підвищенню гостроти зору, покращенню стану шкірних покривів, волосся та зубів;
  • налагодження функцій кістково-м'язової системи;
  • відновлення водно-сольового балансу;
  • антиоксидантні якості, що запобігають процесу старіння організму;
  • захист печінки: знижує рівень ураження шкідливими отруйними речовинами.

Крім того, плоди та олія рослини успішно використовуються в галузі косметології.

Однією з цінних властивостей авокадо є вплив на кількість холестеролу, оскільки фрукт підвищує ліпідний обмін у організмі людини. У зв'язку з цим авокадо радять використовувати у боротьбі проти надлишку холестерину.

Рекомендації щодо вибору та використання авокадо

За своїми харчовими характеристиками екзотичний фрукт має слабо виражений горіховий аромат із присмаком свіжої вершкового масла, змішаного з рослинною зеленню. М'якуш фрукта відрізняється ніжною консистенцією, всередині плода розташована велика кісточка.

Авокадо при підвищеному холестерині краще використовувати свіжим як елемент дієтичного меню. Крім того, фрукт підходить для застосування у вигляді додаткового компонента супів, а також салатів та різних холодних та гарячих страв. Екзотичні плоди чудово поєднуються з овочами, м'ясними та рибними продуктами.

Авокадо при підвищеному холестерині: чи можна їсти, як вживати, щоб знизити рівень

Авокадо потрібно включати до свого постійного меню

Включення авокадо до складу солодких десертів та випічки надає можливість приготування смачних та корисних ласощів з високою поживною цінністю, максимально знижує при цьому небезпеку набору надмірної ваги.

Щоб виключити ймовірність збільшення холестерину, і навіть маси тіла, необхідно вживати авокадо з обережністю, не перевищуючи щоденного прийому кількості 1 плода.

Важливо навчитися вибирати стиглі фрукти правильно. При цьому їх слід злегка притиснути пальцями рук, після чого на зовнішній поверхні буде видно трохи помітне пригнічення. Добре визрілі плоди рослини з легкістю відокремлюються від шкірки, відрізняються солодкуватою ніжною м'якоттю.

Продуктами харчування, що вживаються з метою знизити наявний в організмі холестерин, рекомендується замістити в дієтичному раціоні традиційні жировмісні страви. Внаслідок чого м'ясний салат можна поміняти на легкий салат з додаванням фрукта, а свіжі плоди авокадо успішно займуть місце висококалорійних десертів.

Застосувавши мінімум зусиль, харчування за бажання можна зробити корисним, при цьому ще й смачним. Це надасть неоціненну користь організму, викличе позитивний настрій у боротьбі поліпшення стану здоров'я.

EuroMD
Додати коментар